Abruzzen

Ons basiskamp is een priv&ecute;berghut op 1780 meter hoogte, gelegen in het hart van het Nationaal Park van de Abruzzen. Een typische dag van je mini-sabbatical ziet er zo uit:

 

’s Ochtends vroeg op om beren, wolven, gemzen en arenden te spotten en de zon te zien opkomen boven de toppen van de Abruzzen. Deze zijn zo uitgestrekt en verlaten dat de kans miniem is dat we andere mensen tegenkomen. Daarmee vormen ze het ideale landschap om echt tot rust te komen. Na het ontbijt struinen we de verdere dag door de ongerepte bergen en bossen. We lunchen ergens aan een beek of meer, beklimmen een bergtop en genieten van de ongerepte natuur. Aan het einde van de dag staat de borrel klaar met heerlijke lokale wijn, bier, kaas en worst. Daarna nog even op pad om in de avondschemering wild te spotten. Terug in de hut wacht ons een bergmaal, waarna we de dag afsluiten aan de haard of buiten onder de sterren, reflecterend en nagenietend van de ervaringen die dag.

 

(De Marsicaanse bruine Beren zijn ernstig bedreigd. Er zijn er nog maar ongeveer vijftig en die komen alleen nog in dit deel van de Abruzzen voor.)

 

Tijdens de tochten overdag worden we eventueel begeleid door een plaatselijke wildlife/berggids, die ook zorgdraagt voor het eten, verrekijkers etc.

 

Interesse?

Voel je je aangetrokken tot deze leadership Adventure Trail ? Laat het mij weten, dan neem ik contact met je op. frank@faun.nl